ABD'den büyük skandal! Türkiye'yi haritadan sildiler!

ABD'den büyük skandal! Türkiye'yi haritadan sildiler!

Yunanistan'la tatbikat yapan Türkiye'ye 20 km uzakta tatbikat yapan ABD, Türkiye'yi haritadan sildi. Skandal harita sosyal medyadan paylaşıldı.

Doğu Akdeniz'deki gerilimin ardından Türkiye -   Yunanistan arasında 5 yıl aradan sonra istikşafi görüşmeler yeniden başlamış, İstanbul'da gerçekleştirilen toplantının ardından 62. tur istikşafi görüşmeleri Atina'da başlamıştı. İstikşafi görüşmelerin öncesinde Ege'de gerilimi tırmandıran Yunanistan, Türkiye karşıtı ABD, Suudi Arabistan, Fransa, GKRY ve Siyonist İsrail'le ortak tatbikatlar gerçekleştirdi. 

SUUDİ UÇAKLARI SUDA'DA

Türkiye'ye gizli ambargo uygulayan Suudi Arabistan geçen hafta 6 F-15 uçağını Girit'teki Suda üssüne konuşlandırdı. Suda Üssü'nden kalkan savaş uçakları Limni bölgelerine kadar uçtu! Ankara'ya göz dağı vermeye çalışan Yunan medyası ise uçakların Rodos'a kadar gideceğini öne sürdü. Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne inen altı Suudi F-15 jetinin Yunan F-16 ve Mirage savaş uçaklarıyla kanat kanada uçtuğu belirtildi.

Yunan basını 'Suudi F-15'leri Yunan jetleriyle Ege'nin üstünde-Türkiye'nin hüsranı' ve 'İstikşafi görüşmeler bitti! Ankara yeniden Ege'de savaş gemilerini ortaya çıkardı! Suudilerin tokadı!" başlıkları attı. 

Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı Suudi Arabistan'ın yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın da desteğini aldığını, bölgenin en büyük askeri gücü İsrail'in de aynı ittifakta yer aldığını yazdı.

ABD TÜRKİYE'Yİ HARİTADAN SİLDİ

Girit adasında Türkiye karşıtı tatbikat sürerken, sınıra 20 km uzaklıktaki Dedeağaç'taki ABD üssünde Yunanistan ve ABD DEFENDER-Europe 21 tatbikatı yapıldı.

ABD'nin Avrupa-Afrika Komutanlığı DEFENDER-Europe 21 tatbikatları kapsamında yapılacak yeni tatbikatları sosyal medya hesabından paylaştı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  DEFENDER-Europe 21 tatbikatına ilişkin, "Defender Europe-2021 adlı tatbikat ABD Avrupa Komutanlığı'nın Avrupa savunmasına destek için yaptığı bir faaliyettir. Tatbikat 1995'ten beri her yıl yapılıyor.  Türkiye de Yüksek Hazırlık Görev Gücü'nün bir kısmı ile tatbikata katılacak" demişti.

Bakan Akar'ın sözleriyle de DEFENDER-Europe 21 tatbikatında katılımcıların arasında yer aldığı açıklanan Türkiye, ABD'nin Avrupa-Afrika Komutanlığının resmi Twitter hesabından yayınlandığı haritada yer almadı.

Skandal resmi internet sitesinde ise daha sonra düzeltildi.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.