Ermenistan'dan Karabağ'da büyük kayıp

Ermenistan'dan Karabağ'da büyük kayıp

2.9 milyon nüfusu olan Ermenistan'ın Karabağ'da 4 bin 750 askeri personeli öldü. Ermenistan ilk kez net askeri kaybı açıklamış oldu. Ermenistan'da morglarda yer kalmadığı öğrenildi.

Ermenistan'ın eski Vatikan Büyükelçisi Mikael Minasyan, bu hafta ateşkes yapılan Dağlık Karabağ bölgesinde son bir buçuk ay içinde yaşanan kayıplara ilişkin bilgi verdi. Minasyan, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda "Güvenlik yetkilileri, Başbakan (Nikol) Paşinyan'ı Karabağ'da 4 bin 750 askeri personelin öldüğü konusunda bilgilendirdi" dedi.

Yaşamını yitiren 2 bin 250 askerin morga kaldırıldığı, 1400'ünün henüz morglara alınmadığını kaydeden Minasyan, 1100 askerin de hâlâ kayıp olduğunu belirtti.

Dağlık Karabağ'daki çatışmalar bu hafta Moskova'nın arabuluculuğunda Erivan ile Bakü arasında yapılan ateşkes anlaşmasıyla sona ermişti.

AZERBAYCAN ZAFER İLAN ETMİŞTİ

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 5 kent merkezi, 3 kasaba ve 240 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı. Azerbaycan Şuşa'yı kurtararak zafer ilan etmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev şu açıklamayı yapmıştı:

Paşinyan anlaşmaya imza atmak zorunda kaldı. Kendi isteğiyle imzalamıyor. Demir yumruğumuz sayesinde imzalıyor. Fakat çok miskin ve acınacak durumda. Ben ise büyük gurur ve sevinçle imzamı attım. Tüm şehitlerin ve Hocalı kurbanlarının intikamı fazlasıyla alındı. Bu anlaşma bizim şanlı zaferimizdir.

Bu anlaşmada Dağlık Karabağ'ın statüsü konusunda bir kelime bile yok. Peki ne oldu Paşinyan? Cebrail'de dans ediyordu, ne oldu? Statü cehenneme gitti. Paşinyan, sıçan gibi gizleniyor. İti kovar gibi kovduk onları topraklarımızdan.

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.