Normalleşmeden sonra ilk: Türk fırkateyni TCG Kemalreis İsrail'de

Normalleşmeden sonra ilk: Türk fırkateyni TCG Kemalreis İsrail'de

Barbaros sınıfı bir fırkateyn olan TCG Kemalreis, bir NATO tatbikatı kapsamında Amerikan güdümlü füze destroyeri USS Forrest Sherman ile birlikte Hayfa Limanı'na yanaştı. Paylaşılan videoda USS Forrest Sherman'ın TCG Kemalreis'e limana kadar eşlik ettiği

Barbaros sınıfı bir fırkateyn olan TCG Kemalreis, bir NATO tatbikatı kapsamında Amerikan güdümlü füze destroyeri USS Forrest Sherman ile birlikte Hayfa Limanı'na yanaştı. Paylaşılan videoda USS Forrest Sherman'ın TCG Kemalreis'e limana kadar eşlik ettiği görüldü.

Gemilerin birkaç gün boyunca İsrail'de kalması bekleniyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Gemilerin demir atması, İsrail'in NATO ile iş birliğinin ve NATO'ya desteğinin bir parçasıdır" denildi.

The Israel Times'da yer alan haberde, Türk donanmasındaki en modern gemilerden biri olarak kabul edilen TCG Kemalreis ile İsrail Savunma Kuvvetleri arasında herhangi bir tatbikat ya da başka bir etkileşim planlanmadığı aktarıldı.

4 yılın ardından gelen İsrail'le normalleşme süreci

Türkiye ve İsrail, 17 Ağustos günü yaptıkları açıklamalarla normalleşme sürecinin tamamlanması açısından en önemli adımı atma ve dört yıl aradan sonra karşılıklı büyükelçi atama kararı aldıklarını açıklamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aynı gün düzenlediği bir basın toplantısında İsrail ile normalleşmenin Filistin davasından vazgeçme anlamına gelmediğini bir kez daha vurguladı. “Büyükelçilerin atanması, Filistin ve Kudüs’e ilişkin mesajlarımızı doğrudan İsrail tarafına iletilmesi açısından da önemli olacaktır" dedi.

Çavuşoğlu, henüz İsrail’le görüşmeler sürerken ve karşılıklı ziyaretler başlamışken Mayıs ayında iki günlük bir ziyaret için İsrail ve işgal altındaki Batı Şeria’ya gitmiş; burada Filistin’e olan desteği yinelemişti. Bu, 15 yıl aranın ardından bir Türk dışişleri bakanının Batı Şeria’ya yaptığı ilk ziyaret olmuştu.

halktv.com.tr // DIŞ HABERLER

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.