Siyonist Herzog'dan, Erdoğan'a çelme: Türkiye'nin Suriye operasyonu...

Siyonist Herzog'dan, Erdoğan'a çelme: Türkiye'nin Suriye operasyonu...

TSK, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası operasyona hazırlık yaparken, siyonist İsrail'in ABD'ye Türkiye'nin operasyondan vazgeçmesi için baskı yaptığı ortaya çıktı.

Daha mart ayında işgalci İsrail rejimiyle normalleşen Ak Parti'ye siyonistlerden ilk darbe geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyonist Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Ankara'da ağırlayarak Tel Aviv'le normalleştiğini açıklamıştı.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde olası bir operasyonu gündemdeyken, siyonist İsrail yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi.

İşgalci İsrail’in, ABD Başkanı Joe Biden yönetimine, Türkiye’nin Suriye’ye operasyon düzenlememesi için baskı yaptığı ortaya çıktı.

İşgal rejiminin Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Hülata’nın ABD’li mevkidaşı Jake Sullivan’a, kuzey Suriye’ye yapılacak yeni bir Türk harekâtının bölgeye zarar vereceği konusunda uyandığı bildirildi.

Durumun uzun vadede bölge için zararlı olduğu vurgulanırken, ABD’nin çıkarlarının aksine durumun İran lehine olacağı yorumunu yaptı.

ABD merkezli Axios sitesinin haberine göre, işgalci İsrail’in Türkiye’ye yönelik tavrının Biden yönetimine iletildiği ancak İsrail hükümetinin konu hakkında yorum yapmaktan kaçındığı aktarıldı.

ABD’DEN DE BENZER BİR AÇIKLAMA GELDİ

Habere göre, işgalci İsrail’in bölgedeki terör örgütlerini İran’a karşı kullanmak istediği de aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, bu hafta yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye’ye olası bir operasyonun bölgedeki istikrara zarar vereceğini söylemişti.

Price, ayrıca olası bir operasyonun DEAŞ'a karşı savaşta ABD güçlerini riske atmaktan endişe ettiğini söyledi.

Price, “Suriye’deki gerginliğin tırmanmasına katkı sağlayacak her şeyi kınıyoruz ve mevcut ateşkesin korunması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

23 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kuzey Suriye’deki risklere karşı Türkiye’nin olası bir operasyonunu dile getirmiş, hedeflerinin Suriye’nin kuzeyindeki iki şehir olan Münbiç ve Tell Rıfat'a yuvalayan PKK/YPG terör örgütü olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.