EYT düzenlemesi eylül ayına mı kalacak

EYT düzenlemesi eylül ayına mı kalacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına karşın EYT düzenlemesinin hâlâ Meclis’e getirilememesini endişeyle karşılayan Ekonomist Evren Devrim Zelyut, “Artık Resmi Gazete’de yayınlanmadan inanmam” dedi. Zelyut, “EYT’li kardeşlerimiz de her an her şeye

KRT’de “Semra Topçu ile Haftanın Panoraması” programına konuk olan Zelyut, “iktidarın seçimi kazanmak için varını yoğunu ortaya koyarak morfin etkisi yarattığını ama seçimden sonra büyük enflasyon dalgası geleceğini” savundu. Zelyut özetle şunları söyledi:  

EYT’LİLER HER AN HER ŞEYE HAZIR OLUN

“EYT hakkında Sayın Cumhurbaşkanı’nın geçmişteki beyanları çok net. EYT öyle oldu ki, son ana kadar oyalayıp unutturmaya çalıştılar ama gerçekten karşılarında organize bir kitle vardı. EYT ile ilgili rakam bütçeye konmadı. Dolayısıyla burada EYT’nin yaratacağı masrafın ek bütçeyle buraya konulması gerekecek ki, onun için bir teknik çalışma gerekecek. Moral bozmak istemem ama ben AKP’nin EYT’yi Resmî gazeteden geçirmeden çıkartacağına inanmıyorum. Mart’ta Nisan’da bir bahaneyle, işte ülkenin durumu çok ağır, koşullar sıkıntılı, sizden fedakarlık istiyoruz ya da biz EYT’yi Eylül ayında çıkartacağız, ifadesini duyarsam da hiç şaşırmayacağım. O yüzden EYT’li kardeşlerimiz de her an her şeye hazırlıklı olsunlar. Resmi gazetede yayınlanmadan inanmam.

İKTİDAR SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN VARINI YOĞUNU ORTAYA KOYUYOR

Haziran’dan sonra iktidarı bırakmamak için varını yoğunu ortaya koyduğunu görüyoruz ama marketlerin fiyatları sabitlemesi, otoyol-köprülerde sabitlemeler bütün bunlara baktığımda iktidardan kopmamak için bütün kozlarını oynayan bir hükümet görüyorum. Bütçe açığı o kadar muazzam noktalara gelecek ki 250 milyar KGF, 100 milyar esnafa en az 200 milyar EYT, asgari ücret zammı… Tabii ki zamlar yapılsın ama biz şuna karşıyız, siz 20 yıl boyunca Türkiye’ye dünyanın en adaletsiz gelir dağılımı en kötü ülkelerin arasına sokuyorsunuz, muazzam bir gelir var ülkede ama bu kaynakları yandaşlarınıza akıtıyorsunuz. Ve seçime 6 ay kala jeton düşüyor, eyvah biz seçimi kaybedeceğiz, olduğu gibi bu kaynakları biz şimdi halka akıtalım, diyorsunuz. 

MORFİN VERİYORLAE AMA ETKİSİ 2-3 AY

Kötü tarafı şu, yapısal olarak geliri düzeltmediğiniz için, ekonomiyi düzeltmediğiniz için, bütün bu parasal patlama ki Merkez Bankası’na bakın 1 trilyon artırmışlar para arzını, borçlanmada müthiş artış var. Dış borç alındı geçen gün, tefeci faizi yüzde 10’lara yakın borç alınıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük borç durumu, 3 trilyona çıktı. 

Velhasıl kelam bütün bunlar dönüp yine halka yansıyacak, nasıl; parasal büyüklük aşırı arttığı için büyük muazzam bir enflasyon dalgası mayıs-hazirandan sonra bu halkın üzerine gelecek. Yani 20 yıllık sorunların üzerine morfin verme gibi bir durum var, amiyane tabirle, bir uyuşturucu etki var ama bu uyuşturucunun etkisi iki-üç ay. Ondan sonra acı gerçekler karşımıza çıkacak. Eğer Altılı Masa kazanırsa çok büyük bir restorasyon çabası olacak, hakikaten enkaz devralacaklar. AKP alırsa da zaten onu düşünmek bile istemiyorum. Ekonomi çok farklı noktalara gider.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.