AKP'nin kalesinde Akşener'in esnaf ziyareti mitinge dönüştü

AKP'nin kalesinde Akşener'in esnaf ziyareti mitinge dönüştü

Türkiye'nin dört bir tarafına ziyaretlerde bulunan Meral Akşener Gaziantep'in Nizip ilçesinde esnaf ziyareti yaptı. Akşener'in esnaf ziyareti mitinge dönüştü.

 

 Davut Uçar /Yeniçağ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yurt gezileri kapsamında Gaziantep’in Nizip ilçesini ziyaret etti. Nizip’te vatandaşın yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılanan Akşener, “Çiftçiye bedava gübre desteği, Emekliye de en az asgari ücret kadar maaş verin” diye hükümete seslendi. 

 

Akşener Gaziantep’in Nizip ilçesinde vatandaşlar ile buluştu. Nizip’te Akşener’i yoğun bir kalabalık karşıladı. Kendini karşılayan Niziplilere seslenen Akşener, “Türkiye’nin neredeyse tüm il ve ilçelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdim. Atanamayan öğretmenlerin, çiftçilerin, sağlıkçıların, emeklilerin, yemek pişirememiş ev hanımlarının dertlerine ortak oldum. Vatandaşlardan aldığımız taleplere ürettiğimiz çözümleri kamuoyu ile paylaştık. Vatandaşlarımızın dertlerini siyasilere duyurmayı başardık” ifadelerini kullandı. 

Siyasetin kutuplaşmadan uzaklaşılarak yapılması gerektiğine vurgu yapan Akşener, şunları kaydetti: “Siyaseti kutuplaştırmadan uzaklaştırmak için emek verdik. Vatandaşlarımıza kutuplaşmamamız gerektiğini ifade ettik. Haramilerin çocukları 5 maaş alırken sizin çocuklarınızın işsiz gezmesine izin vermeyeceğim. Vatandaşın hakkını gasp edenlere aldığı paralar haram olsun. Milletimizin sesi olmaya devam ettiğimiz için siyasiler rahatsız olmaya devam ediyor.

 

Vatandaşın sesi yükselince ağaların rahatı bozuluyor.Asgari ücret ile geçinen vatandaşların geçim sıkıntısını her konuşmamızda dile getirdik. Açıklanan rakam inşallah çalışanlarımızı mutlu eder. Nizip’den şimdide emeklilerimizin sesini duyurmak istiyorum. Bin 500 liraya 2 bin 500 liraya emekli maaşı olmaz. En düşük emekli maaşı en az asgari ücret kadar olmalıdır.” 

 

Çiftçinin gübre sıkıntısına dikkat çeken Akşener hükümete “Çiftçiye bedava gübre desteği verin” çağrısında bulundu. Akşener, “ Yoksulluğun dibe vurduğu bir Türkiye’de yaşıyoruz. Protein eksikliğinden çocuklarımızda boy kısalığı problemi başladı. Çocuklarımızın iyi beslenmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Oradan tasarruf sağlayamayız bu anlayış terk edilmelidir” dedi.

 

Çiftçi olduğunu söyleyen bir Mustafa Kemal isimli vatandaş “Cebimizde para kalmadı. Tarlalarımız boş duruyor ben ekin ekemedim. Gübre 13 lira olmuş. Bu ekonomik şartlar altında geçimimi sağlayamıyorum iktidar sesimi duysun” dedi.  Kanser hastası bir kız çocuğu tedavisi için Akşener’den yardım talebinde bulundu. 

 

Esnaf bir vatandaş Akşener’e, “Esnafım ay başında dükkanımı kapatıyorum. Türkiye Avrupa’nın mülteci ülkesi olmuştur. Mültecinin cebine kart artı para veriliyor. Bizim kadınlarımızda geçimde bize destek olmak için çalışmak zorunda kalıyor. Mültecilerin geçim diye bir derdi dahi yok. Liseye giden öğrenciler aç kalmamak için bir ekmek alıp onu bölüşüyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.