CHP'li Kaplan: 'Nurdağı Yolu Yılan Hikayesine Döndü'

CHP'li Kaplan: 'Nurdağı Yolu Yılan Hikayesine Döndü'

"CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM’ye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi vererek “1 Eylül’de temeli atılan Nurdağı ölüm yoluna bir çivi dahi çakılmadı

Milletvekili Kaplan, “Binlerce can alan, ağır yaralanmalı kazalara sebep olan, benim de doğup büyüdüğüm, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ölüm yolu olarak bilinen D-400 karayolunun duble yol olması için defalarca dile getirdim. Gerek kürsüde, gerek 1 dakikalık konuşmalarda, gerek soru önergelerinde, her şekilde, binlerce ölümlü yaralanmalı kazalara sebep olan bu yolun, bir an önce yapılması gerektiğini ifade ettim. Hatta eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan ile makamına giderek bizzat da görüştüm.  Sonuç olarak, 1 Eylül’de Nurdağı ölüm yolunun temeli atıldı. Bende oradaydım. Senenin sonu gelmiş olmasına rağmen henüz bir çivi dahi çakılmadı. Açılışta tüm vekiller konuşma yaptı, ancak bana söz hakkı bile verilmedi. Binlerce ölümlü ve ağır yaralanmalı kazaların olduğu bir yolun temel atma töreninde siyaset yapacağımı düşündüler herhalde ama benim amacım teşekkür etmekti. Bu kadar yoğun ölümlü kazaların yapıldığı yola kim bir çivi çaksa benim için memnuniyettir, mutluluktur. Teşekkür edilmesi gereken bir durumdur. Ama AKP, sadece ‘yaptımcık’ zihniyetiyle siyaset yaptığı için, teşekkür almayı dahi anlamıyor!” diye ifade etti.

ONLAR YAPMAZSA, İKTİDARIMIZDA BU YOLU BİZ YAPACAĞIZ!

Kaplan, açıklamasının devamında, “AKP seçime az kaldı diye siyasetini tamamıyla vatandaşın gözünü boyamaya yönelik yapmaya başladı. Bir parmak bal çalınca, oy alacaklarını sanıyorlar! Bu milletin gözü doydu bu kötü siyasete. Nurdağı ölüm yolunda kaç ev yıkıldı, kaç evin ocağına yangın düştü. Temel atıp o insanların gözünü boyamaya çalışıyorlar. Aslında ahlarını alıyorlar, farkında değiller. Bir şeyin temelini atıyorsan devamını da getireceksin. Yaptım oldu anlayışıyla siyaset yapılmaz! Biz Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarında o yolu bitireceğiz” diye ifade etti.

KAPLAN’IN BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA SORDUĞU SORULAR

  1. 1 Eylül 2022’de temelini attığınız, ancak bu zamana kadar bir çivi dahi çakmadığınız, binlerce can alan ve ağır yaralanmalı kazalara sebep olan Nurdağı ölüm yoluna ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz?

  2. Sanayi şehrimiz Gaziantep’te Başpınar bölgesindeki sanayinin giriş ve çıkış saatlerinde trafik felç olması ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

  3. Birçok kazaya neden olan Karkamış Nizip arasındaki yol çalışmasının oldukça yavaş ilerlemesinin sebebi nedir? Bu yolu ne zaman bitireceksiniz, belirli bir tarihiniz var mıdır? 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.