CHP'li Kaplan'dan 25 Aralık mesajı

CHP'li Kaplan'dan 25 Aralık mesajı

"CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 25 Aralık Gaziantep’in işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı."

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 25 Aralık Gaziantep’in işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kaplan’ın mesajı şöyle:

“Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Özgürlüğe olan inancı ve kararlılığıyla, gücünü yalnızca birlik ve beraberlikten alan Gaziantep halkı, verdiği kurtuluş mücadelesiyle tarihe adını yazdırmış ve Kuva-i milliye ruhunun en iyi örneklerinden birini vermiştir. Şahinbey ve Karayılan gibi kahramanlarımızın öncülüğünde büyük bir zafer kazanan Antep halkı, açlık ve yoksulluğun yanında, 11 ay süren bir bağımsızlık savaşı sürdürmüş ve bağımsızlık mücadelesi uğrunda 6317 şehit vererek Gazi unvanı kazanmıştır. 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ben Anteplileri nasıl gözlerin öpmem ki, onlar Gaziantep'i kurtardıkları gibi Türkiye'yi de kurtarmışlardır” sözleriyle bu eşsiz savunmayı taçlandırmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de sözlerinde vurguladığı bu bağımsızlık mücadelesi yalnız Antep halkı için değil, ülkemiz içinde büyük öneme sahip bir mücadeledir.

Özgürlüğünü yardım almadan kazanmış bir şehrin evladı olmaktan gurur duyduğumu ifade ederek; Gazi şehrimizin kurtuluşunun 99. yılını kutluyor ve milli mücadele uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.