GAPSHOES uluslararası ayakkabı fuarı açıldı

GAPSHOES uluslararası ayakkabı fuarı açıldı

"Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, GAPSHOES Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’nın 31’ncisi, düzenlenen törenle

Pandemi tedbirleri dikkate alınarak Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile sanayiciler, işadamları ve diğer davetliler katıldı.

Vali Davut Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep’in gücünü, potansiyelini bildiklerini ve Gaziantep’in müteşebbis ruhuna güvendiklerini kaydetti. Konuşmasında Gaziantep Lisesinin açılış hikâyesinden yola çıkarak geçmiş Gaziantep ile bugünkü Gaziantep’i karşılaştıran Vali Davut Gül, “O günden bugüne Türkiye’nin, Gaziantep’in nasıl geliştiğini görüyoruz. 1933 yılında Gaziantep Lisesi yoktu, şimdi ise dört üniversitesi olan bir kentiz. 88 yıl içerisinde dört üniversiteye kavuşan ve 600 bin öğrenciye eğitim veren bir İl haline gelmişiz” dedi.  

Gaziantep’in sanayi ve üretim alanındaki gelişimine de değinen Vali Gül, “Gaziantep’te 5’i merkezde, 3’ü de Oğuzeli, Nizip ve İslahiye ilçelerimizde olmak üzere 8 tane Organize Sanayi Bölgemiz mevcut ama bu da yetmiyor şimdi Adalet Bakanımızın önderliğinde,  Milletvekillerimiz, Büyükşehir, ilçe belediyelerimiz, odalarımız ve sektörle birlikte inşallah 5 tane daha  Organize Sanayiye kavuşacağız. Yani 2023’e girerken 13 tane Organize Sanayi Bölgesi olan bir İl olacağız. Bunlar kâğıt üzerinde olan OSB’ler değil. Şahinbey OSB için talep topladığımızda 13 kat daha fazla talep geldiğini gördük.  Bu ise bu şehrin gücünü, potansiyelini gösteriyor. Gaziantep’e inanıyor ve güveniyoruz.  Bugün bu ayakkabı fuarında sektörün bir anlamda kendiyle yarıştığını da görüyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı. 

Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer,  kent olarak belirlenen hedef ve vizyona ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Gaziantep’i geleceğe taşıyacak sektörler olarak belirlediğimiz ayakkabı sektörünü ve istihdam kaynağımızı fuarcılıkla tanıştırmak, ileriye taşımak için yola çıkmıştık. Bugün tam 20 yıl sonra hedeflediğimiz noktada fuarımızın 31’ncisini açıyoruz. Gaziantep, İstanbul’dan sonra ikinci büyük fuarını açıyor. Gaziantep bugün fuarcılıkta Türkiye’de ilk 5’e girmeyi başardı.  Bunların hepsi belirlenen hedefler doğrultusunda gerçekleşiyor” şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk kentimize geldiğinde bu şehrin ne kadar özel, çalışkan ve cesaretli bir şehir olduğunu söylüyor. İşte bu çalışkanlık ve bu cesaret bizi bugünlere getirdi. Sorun üretmeden çözüm üreterek yolumuza devam ediyoruz. Bu başarılar akşamdan sabaha olmadı. Çok zorlu şartlarda çalışmalar yaparak bugünlere gelindi. İşte bugün 250 firmanın katıldığı fuarımızı açıyoruz. Kent olarak her türlü zorlu koşulda çalışan bir Gaziantep ruhu var. İçinde bulunduğumuz süreç bize dijitalleşmenin önemini gösterdi. Kendimizi yenilememiz lazım. Kendimizi hızla yenileyerek dijitalleşmeye önem vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Fuarımız hayırlı olsun” diye konuştu. 

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 88. yıldönümünü kutlayarak,  “Salgın dolayısıyla verdiğimiz aranın ardından düzenlenen ilk fuar olması ve bugünün Büyük Önder Atatürk’ün Gaziantep’e teşriflerinin 88. yıldönümüne denk gelmesinden dolayı ayrıca mutluluk duyuyor, başta Büyük Önder olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Bugün de aynı ruh ve heyecanla çalışıyor, üretiyor ve ülkemiz için sağlıktan ekonomiye her cephede örnek bir mücadele veriyoruz. Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülke olarak salgına karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Pandemiye ve tüm zorluklara rağmen sanayide ve ihracattaki başarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Gaziantep sanayi ve ihracattaki başarısıyla adından söz ettiriyor. Başarıda en başta sanayicilerimizin girişimciliği, azmi ve kararlığı var. Kent olarak 2020 yılında zorlu koşularına rağmen 7 milyar 935 milyon 814 bin dolarlık ihracat ulaşarak yeni bir rekora imza attık.” dedi. 

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce de pandemi sürecinde yapılan fuarın önümüzdeki süreçte daha güzel çalışmaların başlangıcı olmasını temenni ederek, 2021 yılında sektör olarak daha güzel kazançlar elde edecekleri, yeni hedeflere, yeni ufuklara doğru yol alacakları bir yıl olmasını diledi.

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Aydan ise fuarı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını, sektör olarak zor durumda olduklarını belirterek şunları söyledi.

“Bu zor dudumdan kurtulmak için çok fedakârlık yaptık. Yaptığımız fedakârlıkların meyvesini yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Esnafların borçları ertelendi. Gelinen süreçte mutluyuz. Esnaflarımızın yüzü gülüyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.