Kaydettiğimiz Binerce Canın Hesabı Sorulmalı

Kaydettiğimiz Binerce Canın Hesabı Sorulmalı

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep kamuoyunda büyük şaibelere neden olan ve cevaplanması gereken Nurdağı Belediye binasının apar topar yıkılmasıyla ilgili konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim De

Geçtiğimiz günlerde Nurdağı Belediye Binasındaki belgelerin toplanmadan yıkım kararı verilmesi Antep kamuoyunda büyük şaibelere yol açmıştı. Konuyu Meclise de taşıyan Yılmazkaya, şaibeli sorunların cevabını arıyor.  Belediye Binasının yıkılmasıyla ilgili savcılığın kararının olup olmadığını soran Yılmazkaya, “Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen

Gaziantep'in Nurdağı İlçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın müteahhitliğini yaptığı ve yıkılan 2 binayla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanmasında, Belediye binasının apar topar yıkması ile ilgili bir bağlantı var mıdır? Bu binanın yıkılmasında savcılık kararı var mı?” diye sordu.  Kaydettiğimiz Binerce Canın Hesabı Sorulmalı! Nurdağı Belediye Binası, depremde zarar görmesine rağmen yıkılmadığı halde, depremden birkaç gün sonra apar topar bir şekilde ihale dosyaları, yapı kullanma izinleri, inşaat ruhsatlarının arşivlendiği dosyalarla birlikte yıkıldığı iddiaları araştıran Yılmazkaya, “kaydettiğimiz binerce canın hesabı sorulmalı” dedi.  

Yılmazkaya, Nurdağı Belediye Binası depremde zarar görmesine rağmen yıkılmadığı halde, depremden sonra apar topar bir şekilde ihale dosyaları, yapı kullanma izinleri, inşaat ruhsatlarının arşivlendiği dosyalarla birlikte iş makinalarıyla yıkıldığı iddiaları ile ilgili olarak İçişleri ve Çevre Bakanlarına şu soruları yöneltti;

1-Nurdağı Belediye Binası depremde zarar görmesine rağmen yıkılmadığı halde, depremin olduğu gün apar topar bir şekilde ihale dosyaları, yapı kullanma izinleri, inşaat ruhsatlarının arşivlendiği dosyalarla birlikte iş makinalarıyla yıkılmasıyla ilgili iddialar doğru mudur? 

2-Nurdağı Belediye Binasına ilişkin iddialar söz konusuyken alelacele yıkım kararı alınmasının sebebi nedir? Yıkım kararı hangi birim veya kişiler tarafından verilmiştir?

3-Nurdağı Belediye Binası’nın yıkımıyla ilgili nasıl bir süreç işletilmiştir? Belediye Meclis üyeleri ve yetkili merciler bilgilendirilmiş midir? Valiliğin ve Bakanlığın bilgisi dahilinde midir? 

4-Nurdağı Belediye Binası’nın yapımında herhangi bir ihmal söz konusu mudur? Dahli olan müteahhit firma ve kişiler hakkında inceleme başlatılmış mıdır?

5-Nurdağı Belediye Binası yapımı mevzuata uygun olarak yapılmış mıdır? Bunun denetimi hangi kurum tarafından ne zaman yapılmıştır?

6-Belgelerin toplanmadan yıkım kararı verilmesi Antep kamuoyunda büyük şaibelere yol açmıştır. Bakanlığınızın bu konuda bir açıklaması olacak mıdır?  

7-Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın müteahhitliğini yaptığı ve yıkılan 2 binayla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanmasında, Belediye binasının apar topar yıkması ile ilgili bir bağlantı var mıdır?

8- Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın tutuklanmasındaki gerekçeler nelerdir?” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.