Nizip Müftüsü Özçelik, göreve başladı

Nizip Müftüsü Özçelik, göreve başladı

"Akçakale İlçe Müftüsü iken Gaziantep Nizip İlçe Müftüsü olarak atanan müftü Selahattin Özçelik, göreve başladı."

Göreve başlaması dolayısıyla müftülük makamında gerçekleştirilen programda sorumluluğu ağır, şerefi de bir o kadar büyük olan vazifesine başlarken  Nizip’te görev almaktan duyduğu memnuniyetini ifade ederek :“Nizip'te din hizmetlerinin her kademesinde görev yapmış ve dâr-ı bekaya irtihal etmiş tüm hocalarımızı rahmetle yâd ediyor, sağ olanlara sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyor, hizmetlerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Nizip'e hizmet eden  tüm müftülerimize teşekkür ederim diyen Müftü Özçelik;  Başkanlığımızın  misyonuna ve vizyonuna uygun olarak halkımızı sahih ve doğru dini bilgiyle aydınlatmak, din istismarına karşı milletimizi bilgilendirmek amacıyla,din gönüllüsü kardeşlerimizle istişareyi önemseyen bir anlayışla, birlik ve beraberlik ruhu içinde,  toplumun tamamına ayrım gözetmeksizin İslam'ın rahmet yüklü mesajını ulaştırmak,bu ulvi görevi ifa ederken  cami merkezli irşat hizmetlerini ihmal etmeden ve en az bu görev kadar önemli olan  cami dışında da; gençlerimize, engellilerimize,ailelerimize ve  toplumsal hayatın tüm katmanlarına dokunmanın gayreti içerisinde olacağız. Personelimiz, din görevlilerimiz ve Kur'an kursu öğreticilerimizle Nizip'te din hizmetlerini en güzel şekilde ifa etmenin gayreti içerisinde olacağız. Din görevlisi olarak değil, din gönüllüsü olarak hareket edeceğiz.Nizip'’te yapacağımız her türlü hizmetimizde Nizipli  hemşehrilerimizin  bize vereceği desteğe şimdiden teşekkür ediyor ve Yüce Mevla’dan bizleri muvafık kılmasını niyaz ediyoruz.”

NİZİP MÜFTÜSÜ SELAHATTİN ÖZÇELİK KİMDİR?

Selahattin Özçelik;1973 yılında Mardinde doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimini Mardinde tamamladı.1996 yılında Anadolu üniversitesi iktisat fakültesinden ,2009 da ise Ankara üniversitesi ilahiyat fakültesinden mezun oldu.

1993 yılında vekâleten,1994 yılında asaleten Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde Mardin Mazıdağı’nda İmam-hatip olarak göreve başladı.1995-2003 yılları arasında Mardin Kızıltepede; 2003-2011 yılları arasında da İstanbul Pendik’te görev yaptı.2011 yılında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 22. dönem kursiyeri olarak eğitime başladı.2014 yılında 22.dönem mezunu olarak Bilecik il vaizliğine atandı. 2015 yılında Manisa eğitim merkezine eğitim görevlisi olarak atandı. Üç ay sonra ise kulp ilçe müftüsü olarak atandı.Nisan 2017-Kasım 2019   yılları arasında Şırnak İl Müftü yardımcısı olarak çalışan Özçelik, 8 Kasım 2019 da başladığı Akçakale Müftülüğü görevinden  Nizip Müftüsü olarak atanması nedeniyle 23 Kasım 2021 tarihinde ayrıldı. İlçemizdeki görevine 8 Aralık 2021 tarihi itibariyle başlayan  müftümüz Evli ve üç çocuk babasıdır.

Haber merkezi 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.