Bakan Murat Kurum'u şok eden tepki

Bakan Murat Kurum'u şok eden tepki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmaris'in Bayır köyünde yangından etkilenen vatandaşlarla yaptığı görüşmede beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmaris'in Bayır köyünde yangından etkilenen kişilerle görüştü. Bu esnada Bakan Kurum'un sözünü kesen bir kadın, yangınlara zamanında müdahale edilemediğini söyleyerek, "Güçlü bir ülke değiliz" ifadelerini kullandı. Bu çıkış sonrası tansiyon bir anda yükseldi.

 

"ELEŞTİRMENİN YERİ ŞU AN DEĞİL"

Tepkisini dile getiren kadını yanına çağıran Bakan Kurum, "Uçaklarımız nerede?" sorusuna "Biz ilk günden beri o alevin önünde, ormancılarımızla, itfaiyecilerimizle, tüm Türkiye'den gelen yardımsever vatandaşımızla mücadele ettik. Mücadelemiz ne için, buralara ve insanımıza zarar gelmesin diye. Şu öyleydi, bu böyleydi, bizim uçağımız da var, helikopterimiz de var. İlk günden beri uçaklarımız yüzlerce söndürme yaptılar yangın bölgelerinde. Yüzlerce helikopterimiz yangın bölgelerinde mücadele etti. Eleştirmenin yeri şu an değil, eksik aramanın zamanı da değil. Bu afetten çıkıp beraber yaralarımızı saracağız" dedi.

 "BİZ KÖYLÜYÜ DİNLEMEYE GELDİK"

Öte yandan sözlerinin devamında Murat Kurum,  "Muhtarlarımızla vatandaşlarımızla, buradaki hasar tespitini yerinde görüyoruz. Vatandaşlarımızın ne ihtiyacı var yerinde tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.