Ortalık karışacak!

Ortalık karışacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP'li Engin Altay konuşmasında "Soylu'nun ayıplarını" sıraladı.

İçişleri Bakanlığı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı YSK çağrısıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşmasında “Bizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde yok, her seçmeni biliyoruz” ifadelerini kullanırken bu açıklamaya İçişleri Bakanlığı tarafından “CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu’nun; YSK’da olmayan ancak kendilerinde bulunduğunu iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde, kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinden ötürü Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır” şeklinde karşılık verildi.

Bu açıklama sonrası CHP'li Engin Altay TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Süleyman Soylu’yu hedef alan ifadeler kullandı.
Altay kürsüden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek "Reisine şirin görüneceğim, CHP'yle cebelleşeceğim diye saçma sapan kamuoyu duyurularıyla kendini daha fazla rezil etme. Kimseden özür dileyecek halimiz yok. Kimseyi töhmet altında bırakmadık. Sen Türkiye'nin yarısını töhmet altında bıraktın özür dilenecekse de sen dileyeceksin" diye konuştu.,

"SOYLU'YA 5 TANE TÖHMET SÖYLEYECEĞİM"

Konuşmasının devamında Süleyman Soylu’nun bu tebliğle kendi ayıplarını örtmenin çabası içerisinde olduğunu belirten Engin Altay “Şimdi Soylu’ya 5 tane töhmet söyleyeceğim.” İfadeleriyle Soylu’nun “ayıplarını” şöyle sıraladı:

Sen, ‘mafyadan ayda 10 bin dolar alan milletvekili var’ diyerek mevcut ve eski tüm parlamenter milletvekillerimizi yani yaklaşık 4 bin kişiyi töhmet altında bıraktın. Önce bu ayıbını temizle.
Sen, ‘ İstanbul belediyesinde 450 terörist var’ diyerek, İBB emekçilerinin tamamını töhmet altında bıraktın bu ayıbını temizle.
Sen, ‘299 belediye meclis üyesi adayı terörist’ diyerek Türkiye’deki bütün belediye meclis üyelerini ve il genel meclis üyelerini töhmet altında bıraktın. Önce bu ayıbını temizle.
Ve adres kayıt sistemi sende, nüfus hizmetleri sendeyken 2008’den beri seçmen kütükleri adres kayıt sistemine göre düzenlenir iken, YSK’nın bunca hata yapmasına senden çıkan veriler de önemli bir sebep oluşturduğu için İçişleri Bakanlığı’nı töhmet altında bıraktın. Önce bu ayıbını temizle.
Sezgin Baran Korkmaz’ı yurt dışına kaçırmak suretiyle koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletini töhmet altında bıraktın. Önce bu ayıbını da temizlersen iyi olur Süleyman Bey.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.