Vatandaş AKP gerçeğini gördü! Ipsos’un  anketi erken seçim diyor

Vatandaş AKP gerçeğini gördü! Ipsos’un anketi erken seçim diyor

Türkiye’deki işsizlik ve enflasyon vatandaşın alım gücünü tüketirken AK Parti’den uzaklaşmasına neden oldu. Gerçekleri Ipsos’un son anketi ortaya koydu.

TÜİK’in açıkladığı temmuz ayı verilerine göre enflasyon aylık bazda yüzde 1,80 artarken yıllık yüzde 18,95’e yükseldi. Vatandaş ise gerçek enflasyonun çok daha fazla olduğunu market ve Pazar alışverişinde gözleriyle görüyor.

VATANDAŞ YÜZDE 82 ORANINDA GİDİŞATTAN MEMNUN DEĞİL

Hükümet muhalefetin erken seçim çağrılarına kulak asmasa da yapılan anketler vatandaşın artık AK Parti hükümetinden uzaklaştığını gözler önüne seriyor. Son olarak Ipsos’un gerçekleştirdiği ankete göre Halkın %82’si gidişattan memnun değil. Ipsos’un global araştırmasına göre Türkiye’deki ekonomik gidişattan memnun olmayanların sayısı bir hayli arttı. Verilere göre  daha önceki anket çalışmalarında halkın yüzde 65’i Türkiye’deki gidişattan memnun değilken bu oran Ipsos’un anketine 5 ayda yüzde 82’ye kadar yükseldi.

Yapılan anketteki bu oran, Türkiye’de vatandaşların artık AK Parti hükümetinin değişmesi gerektiğini düşündüğünü gözler önüne seriyor. Yüzde 82’lik memnuniyetsizlik oranına göre Türkiye, Kolombiya, Peru ve Güney Afrika’nın ardından vatandaşının ülke yönetimi konusunda endişelendiği dördüncü ülke olarak kayıtlara geçti.

Yapılan ankette görüldüki en büyük korkulardan bir tanesi işsizlik. Yapılan araştırmaya göre , Türkiye’de yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin en büyük sorun olduğunu düşünenlerin oranı yine global ortalamanın çok üzerinde kalarak, yüzde 40 seviyesinde seyrediyor. Son dönemdeki 9 puanlık artışla Türkiye bu alanda yüzde 58 ile Rusya,  yüzde 45 ile Macaristan ve son olarak da  yüzde 44 Kolombiya’nın ardından dördüncü ülke olarak sıralamaya girdi

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.