Rusya’da “Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye” sergisi açıldı

Rusya’da “Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye” sergisi açıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü tarafından "Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye" sergisi açıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü tarafından "Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye" sergisi açıldı.

Moskova'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü tarafından "Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye" sergisi açıldı. Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Sancar ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun'un birlikte gerçekleştirdiği açılışta konuklar, Türkiye'nin tarihi ve doğa güzelliklerini anlatan fotoğrafları yakından inceledi. Açılışa Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı temsilcileri ve çok sayıda önemli davetli katıldı. Serginin ardından enstitü binasında 2019 yılının "Rusya Federasyonu-Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Yılı" olarak ilan edilmesi nedeniyle hazırlıklar hakkında konuklara bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun, Moskova Konsolosluğu yetkilileri ile bir dizi hazırlık toplantısı yaptı.

Moskova'ya Yunus Emre heykeli yapılacak

Heyetler arasında yapılan "Rusya Federasyonu-Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Yılı" hazırlık çalışmalarında Moskova'ya Yunus Emre'nin heykelinin yapılması ile ilgili görüşmeler gerçekleşti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı temsilcilerinin de katıldığı görüşmelerde heykelin yapılma süreci ile ilgili çalışmalar ele alındı. Yakın zamanda çalışmanın onaylanmasıyla kamuoyuna bilgilendirme yapılacağı açıklandı. Heyetler, görüşmenin ardından "Kültür ve Turizm Yılı" etkinliklerinin açılışının yapılacağı Rusya'nın en büyük tiyatro salonu olan Baloşoy Tiyatro'da incelemelerde bulundu.

Kaynak:Detailhaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.