Eski mankenin yapımcısı olduğu film ortada kaldı

Eski mankenin yapımcısı olduğu film ortada kaldı

Kemerburgaz’da kaçak platoyla gündeme gelen Pelin Çağlıyan’ın şirketinin şimdi de bir sinema filmine sponsor yaptıkları Alman firmayla başları dertte.

Umut Emre GÖKBULUT / KRT WEB

Pelin Çağlıyan’ın yönetim kurulu başkanı, manken Banu Zorlu ile gazeteci Özkan Tamirak’ın yönetim kurulu üyesi oldukları Aura 1 Filmcilik şirketi, 22 Ekim 2020 tarihinde  200 bin lira sermayeyle kuruldu.

Merkez adresi Nişantaşı'nda bulunan şirket,  dizi  ve film sektörüne hızlı giriş yapabilmek için hazırlıklara başladı.

Senaryosunu Yasemen Zorlu’nun yazdığı, yapımcılığını ise Banu Zorlu’nun üstlendiği "Dalgalar ve İzler” filminin çekimlerine başlandı. Filmin başrolünü ise genç oyuncu Pelin Karahan ile birlikte usta oyuncu Meral Çetinkaya paylaştı.

FİLME ALMAN SPONSOR BULDU 

2020 yılınnda çekimlerine başlanan film kısa sürede tamamlandı. Pandemide sinemaların kapalı olması nedeniyle Aura 1 filmcilik dijital platformlar ile bağlantıya geçti; filmi istedikleri platforma satabileceklerini söyleyerek Alman Acto firmasını filme sponsor yaptılar. Alman firmayla yapılan sözleşme “Banu Zorlu’ya Alman ortak” başlığıyla magazin basınında haber oldu.

NİŞANTAŞI'NDAKİ OFİS BOŞALTILDI

 

Filmin montajının tamamlanması ve yayına hazır hale gelmesine rağmen film kendisine dijital platformlarda yer bulamadı. Bu defa şirket ortaklarından Özkan Tamirak, filmi televizyon kanallarında yayınlatabilmek için harekete geçse de başarılı olamadı. Filme televizyon kanalları da ilgi göstermedi. Alman firma kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle film şirketine ihtar çekti. Şirket yönetiminin de kendi aralarında anlaşmasızlığa düştükleri ve Banu Zorlu’yla ayrıldıkları öğrenildi. 

Nişantaşı’nda büyük bir ofis tutan şirket yönetiminin ise burayı boşalttığı belirtildi. 

Aura 1 Filmcilik, dava açmaya hazırlanan Alman Acto firmasına yıl sonuna kadar filme gala yapıp vizyona sokacağının sözünü verdi. 

HAYAL Mİ SATTI? 

Alman firma Acto ile Aura 1 Filmcilik arasında imzalanan ortaklıktan sonra yapımcı Banu Zorlu filmin çekildiği dönemde, “Alman firması Acto ile sinema ve dizi için yeni projelere imza atmaya başladık. Avrupa ve Amerika’da da güzel projelerde yer alacağız” demişti.

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.