kilise önünde bıçaklı saldırı

Fransız medyası, Fransa'nın Nice kentindeki bir kilise yakınında bıçaklı saldırı gerçekleştiğini, 3 kişinin hayatını kaybederken, yaralıların olduğunu duyurdu. Fransa'nın Avignon kentinde de polislere bıçakla saldıran bir kişi vurularak öldürüldü.

Fransa'nın Nice kentindeki Notre Dame kilisesi yakınında bıçaklı saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, saldırıda 3 kişinin öldüğü ifade edildi. 

Fransa'nın Nice kentinde hareketli dakikalar yaşandı. Nice kentinin Notre Dame kilisesi yakınında bıçaklı saldırı gerçekleştiği belirtildi. Gerçekleşen saldırıda ilk belirlemelere göre,üç kişinin öldüğü ve birden fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi. 

Reuters, polis kaynaklarına dayandırarak saldırıda bir kadının başı kesilerek, bir erkeğin ise boğazı kesilerek öldürüldüğünü aktardı.

GÖZALTINA ALINDI

Fransa İçişleri Bakanı, olayla ilgili polis operasyonunun devam ettiğini açıklarken Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir teröristin gözaltına alındığını bildirdi.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada olay terör saldırısı olarak değerlendirildiğini belirtti ve saldırganın tutuklandığını duyurdu. 

Estrosi, gazetecilere açıklamasında, ölenlerden birinin kilise bekçisi olduğunu düşündüklerini, polis müdahalesinde yaralanan şüphelinin ise 'Allahu Ekber' diye bağırdığını söyledi.

Fransa'nın terörle mücadele birimlerinin saldırıyı araştırdığı öğrenildi.

​Olayın ardından Fransa Ulusal Meclisi'nde ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Başbakan Jean Castex, "Nice'de son derece ciddi bir saldırı gerçekleştiğini öğrendik. Mağdurlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmanızı rica ediyorum" dedi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise saldırının gerçekleştiği Nice şehrine doğru yola çıktığını açıkladı. 

AVİGNON'DA DA POLİSE BIÇAKLI SALDIRI...

Fransa'nın Avignon kentinde de polislere bıçakla saldıran bir kişi vurularak öldürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail hastanedeki 200 kişiyi infaz etti
İsrail iç savaşın eşiğinde