Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, saldırı sonrası yaptığı açıklamada 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Ünlüer, hayatını kaybedenlerden 1'inin öğretmen, 3'ünün ise öğrenci olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş’ta bir ortaokula silahlı saldırı düzenlendi. Çocukların teneffüste olduğu sırada yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapan Vali Mükerrem Ünlüer, 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda silah sesleri duyuldu. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 4 can kaybı ve 20 yaralı olduğunu açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, saldırı sonrası yaptığı açıklamada 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Ünlüer, hayatını kaybedenlerden 1'inin öğretmen, 3'ünün ise öğrenci olduğunu belirtti. 

VALI: 4 CAN KAYBIMIZ VAR

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kentteki bir okulda yaşanan silahlı saldırıda 3'ü öğrenci, biri öğretmen 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını bildirdi. Ünlüer, saldırının gerçekleştiği Ayser Çalık Ortaokulu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, henüz bilinmeyen nedenle silahlı saldırı olduğunu söyledi.

Bir çocuğun sırt çantasında getirdiği silahları okula soktuğunu belirten Ünlüer, şöyle konuştu:

"8. sınıf öğrencisi bir çocuk, sırt çantasında getirdiği silahlarla hedef gözetmeksizin öğrencilerin olduğu 2 sınıfa girerek ateş etmek suretiyle ölüm ve yaralanmalara neden olmuş. Maalesef 4 vefatımız var. Bunlardan biri öğretmen, 3'ü öğrenci. 20 de yaralımız var. Bunlardan 4'ü ameliyatta şu an, ağır yaralı olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyoruz. Ümit ediyoruz ki yaralı kardeşlerimiz bir an önce sağlığına kavuşur. Başka bir okulda herhangi bir olumsuzluk yok. Sosyal medyada bu yönde haberler dolaşıyor. Ama doğru değil."

SALDIRGAN DA ÖLÜ

Konunun adli olarak da incelendiğini ifade eden Ünlüer, saldırganın ne durumda olduğu yönündeki bir soruya "O da vefat etti. Kargaşa anında kendisine ateş etti. İntihar amaçlı mı yoksa kargaşa sırasında mı kendisine sıktı şu an için bilinmiyor. Olaya sebep olan 8. sınıf öğrencisi, bizim öğrencimiz ve babası eski emniyetçi. Onun silahlarını aldığını tahmin ediyoruz. 5 silah ve 7 şarjörle gelmiş, 2 sınıfa girmiş." yanıtını verdi.

BAKAN TEKİN BÖLGEYE GİDİYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş’ta bir okulda yaşanan olay sonrası bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

"SALDIRGAN OKULUN İÇİNE GİRDİ"

CNN Türk Muhabiri Burak Emek olay ile ilgili son gelişmeyi anlattı:

"Okul önünden silah seslerinin gelmesinin hemen ardından Kahramanmaraş 112 acil servis hattına ihbar geldi. Bunun üzerine okula çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Gelen bilgilere göre saldırgan önce okul bahçesinde havaya ateş açıyor ardından okulun içine yöneliyor ve silahını ateşlemeye devam ediyor. Bölgeden alınan ilk bilgilere göre olayda yaralılar olduğu öğrenildi."

VALİ: YARALILARIMIZIN OLDUĞU BİLGİSİ BİZE ULAŞTI

 Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kentteki bir okulda silahlı saldırı olduğunu ve yaralıların bulunduğunu bildirdi.

Ünlüer, Ayser Çalık Ortaokulu'nda henüz bilinmeyen nedenle silahlı saldırı olduğunu söyledi.

Olayın çok taze olduğunu belirten Ünlüer, "Şu an bir saldırı var. Bir okulumuzda üzücü bir olay yaşandı. Yaralılarımızın olduğu bilgisi bize ulaştı. Konuyu derinlemesine araştırıyoruz." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İkisi de aynı oyunun bağımlısı
Katilin ölüsünü zırhlı araçla kaçırdılar
Ölü sayısı 9, 6 kişi yoğun bakımda