AKP'yi eleştiren BBP’li Başkana ters kelepçe! Cumhur İttifakı’nda kriz

AKP'yi eleştiren BBP’li Başkana ters kelepçe! Cumhur İttifakı’nda kriz

Büyük Birlik Partisi Ordu İl kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’nün AK Parti hakkındaki sözler Cumhur İttifakı’nda büyük bir kriz çıkaracağa benziyor.

Ordu İl kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü katıldığı bir yerel televizyon kanalında AK Parti’nin faaliyetlerini sert sözlerle eleştirmişti. Fatma Yümlü son yaptığı açıklamada kendisinin AK Parti’yi eleştirdiği için ters kelepçe takılarak gözaltına alındığını söyledi

Son haftalarda Büyük Birlik Partisi (BBP) ile Cumhur ittifakı arasında sert rüzgarlar esiyor. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici hemen hemen her katıldığı toplantıda hükümeti eleştirirken kulislerde BBP’nin Cumhur İttifakı’ndan ayrılma eşiğinde olduğu konuşuluyor. BBP ile Cumhur İttifakı arasındaki gergin olaylara bir yenisi daha eklendi.

Hükümeti sert sözlerle eleştiren BBP Ordu İl kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü kendisinin ters kelepçe takılarak gözaltına alındığını açıkladı.

"BU HALKIN VEBALİNİ TAŞIYAMAZSIN"

Yümlü, Ünye ilçesinde bulunan ve sosyal medyada yayın yapan bir TV kanalına konuk olduğu sırada AK Parti’yi “Bu halkın vebalini taşıyamazsın. Ben merak ediyorum bu kadar mı adaletsizlik olur? Birini sorgulayın. Bugün İçişleri Bakanı, Sedat Peker tarafından suçlanıyor. Yapmamış da olabilir, Sedat Peker’in anlattıkları doğru da olmamış olabilir.  Daha öncekilerde yapmadınız bugün İçişleri Bakanı’nda da yapmayacaksınız. Lütfen adalete teslim edin, adalete müdahale etmeyin. Şu an bütün savcı, hakim, vali, kaymakam ayırmaksızın amir olarak söylüyorum, Allah şahit, sürgün korkusuna konuşamadıklarını düşünüyorum.Bu benim düşünce ve fikirlerim. Konuşamıyorlar adalet de yerini bulamıyor. Bir suskunluk var. Sizin korktuğunuz insan, bir vatandaş. Ama lütfen Allah korkusu öne geçsin. Bir bakıyorsunuz biri pudra şekerinden bahsediyor, bakıyorsunuz bakanla fotoğrafı var. Biri dolandırıp gitti, onun da bakanla fotoğrafı var. Bir bakıyorsunuz Sedat Peker’in anlattıkları var, onlarda çıkıp gidiyorlar.  Ne oluyoruz? Zamanında, 2002’de milletvekili arabaları lükstür diyen cumhurbaşkanı, başbakan. Evlerini satan başbakan. Ne oldu başbakan bugün? Ne değişti o günden bu güne?".sözleriyle eleştirdi.

BEN KATİLMİŞİM GİBİ KELEPÇE TAKTILAR

BBP’li Fatma Yümlü bu sözlerinden dolayı kendisine ait iş yerine gelen polislerin ters kelepçe takarak gözaltına alındığını öne sürdü.

Yümlü söz konusu olayla ilgili konuyu yargıya taşıyacağını ifade ederken şunları söyledi:

“Bir polis memuru, yanında getirdiği bayan polislere ‘tak kelepçeyi’ dedi. Dedim, ‘ben katil miyim ne kelepçesi neden bahsediyorsun’. Sonra ‘kapat dükkanı gidiyoruz’ dediler bana. Müşteriler ve arkadaşlar vardı. ‘Emniyete geleceksin’ dedi. ‘Siz geçin ben gelirim’ dedim. Müşteri gönderip gidecektim. Ben içeriye geldim arkadaşları aşağıdan çağırıyorum, buraya geldiler beni kaçacak falan zannettiler herhalde, nereye kaçacaksam?

O anı hatırlamıyorum bile. Kelepçeyi taktılar ve ben katilmişim gibi herkesin gözünün önünde beni arabaya götürdüler, hatta ‘arkaya bineceksin’ dedi. Bu ülkede katillere, tecavüzcülere kelepçe vurulmadı”

BBP ile Cumhur İttifakı arasında sert rüzgarlar eserken yaşanan bu hadise ittifak içerisinde daha büyük problemlere neden olacağa benziyor

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.