Ali Babacan'dan Berat Albayrak göndermesi: 'Bedava ülke olduk'

Ali Babacan'dan Berat Albayrak göndermesi: 'Bedava ülke olduk'

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Maaşını dolarla mı alıyorsun?" çıkışını hatırlatarak "Maaşını dolarla alanlar için bedava bir ülke oldu Türkiye" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin ekonomi politikaları ve döviz kurlarında yaşanan artışla ilgili olarak popüler sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden, Berat Albayrak'ın sözlerini hatılararak değerlendirmelarde bulundu. 

Sosyal medya hesabından, "Türkiye'de maaşını dolarla alan çok azdır. Ama şunu biliyoruz ki; dolar arttığı zaman tam da o yüzden biz fakirleşiyoruz. Türkiye, sayelerinde maaşını dolarla alanlar için cennet oldu. Maaşını dolarla alanlar için bedava bir ülke oldu Türkiye" ifadelerini kullanan DEVA lideri Babacan, bir sonraki paylaşımında, "Bu ülkenin çaresi ne bugünkü kötü yönetimdir ne de geçmiş vesayetçi akıldır. Türkiye, tüm sorunlarını demokrasi zemininde konuşarak çözme gücüne sahip bir ülkedir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

ESKİ HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK NE DEMİŞTİ?

Ağustos 2020'de Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ahmet Hakan'ın sorduğu "Dolar yükselince endişelenmeli miyiz?" sorusuna "Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz var mı? Dolarla bir işiniz var mı?" şeklinde akıldan ve mantıktan uzak bir tepki göstermişti.

Berat Albayrak'ın bu mesajı, kamuoyunda uzun süre tartışmalara neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.