BBP il başkanına  ters kelepçe

BBP il başkanına ters kelepçe

BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, Ünye'de sosyal medya yayını yapan bir kanalda hükümete yönelik eleştiride bulunduktan sonra gözaltına alınmasına BBP'den ilginç bir açıklama geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, Ünye ilçesinde YouTube üzerinden yayın yapan bir televizyon kanalına konuk oldu.

Yümlü, yayında hükümeti sert sözlerle eleştirmesinden 2 gün sonra iş yerine gelen 6 polis tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındı. Yayında, Sedat Peker'in ifşaatlarına ilişkin de konuşan Yümlü, ''Anlattıkları doğru da olmamış olabilir. Şu an bütün savcı, hakim, vali, kaymakam ayırmaksızın amir olarak söylüyorum, hiçbiri sürgün korkusu yüzünden konuşamıyor'' demişti.

'MAZERET KABUL EDİLEMEZ'

Olayın basında geniş yer bulmasının ardından yazılı açıklamada bulunan BBP "yaşanan olayın bağlamından koparıldığını" öne sürdü.

Polis memurlarının haddini aşan davranışlarının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada “Fatma Hanım’ın olay sürecinde partideki görevini ve parti kimliğini paylaşmamış olması da mazeret olarak kabul edilemez” denildi.

Yümlü’nün siyasi değerlendirmelerinin gözaltı olayıyla ilgisi olmadığı savunulan açıklama şöyle:

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.