DP Lideri Uysal'dan Erdoğan'a sert Abdülhamid yanıtı

DP Lideri Uysal'dan Erdoğan'a sert Abdülhamid yanıtı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, son günlerde siyasetin gündemini meşgul eden ‘Abdülhamid’ tartışmalarına dahil oldu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Halk TV’de katıldığı bir programda sarf ettiği, “Bu, istibdat düzenine karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdulhamid ise arkadaşlar öyle diyorsa bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan'dır” sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yanıt gelmişti.

Erdoğan, Akşener’e şu şekilde yanıt vermişti:

“Meral Hanım, sen kim, Abdülhamid'e dil uzatmak kim? Altılı masada üç tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid'e hiç dil uzatmamıştı. Şimdi ne oldular” sözleriyle İYİ Parti lideri Akşener'i hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Erdoğan, Abdülhamid Han’a benzeyeceğine Abdülhamid Han’ı kendine benzetiyor”

ABDÜLHAMİT HAN’A BENZEYECEĞİNE ABDÜLHAMİT HAN’I KENDİNE BENZETİYOR

Erdoğan ile Akşener arasındaki Abdülhamid polemiğine Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal da dahil oldu.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ın çıkışına yanıt veren Uysal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Hurafe, safsata ve menkıbeden ibaret bir tarih okuması olan AKP, tarihi bağlamından kopartarak, çarpıtarak siyasi rekabette de cephane olarak kullanıyor. Doğrudan Cumhuriyet ve Atatürk’e itirazlarını söyleyemedikleri dönemden başlayarak, Cumhuriyet ile Osmanlı’yı sanki birbirinin rakibiymiş gibi yarıştırma ve konumlandırma ihtiyacı duydular. Bugün de AKP, özellikle söyleyecek söz kalmayınca Abdülhamid Han üzerinden dini-milli-hamasi bir savunma ve taarruz hattı, söylemi oluşturuyor. Özellikle de Sayın Erdoğan ve şürekası… Bir milliyetçi aydınımızın tabiriyle Erdoğan, Abdülhamid Han’a benzeyeceğine Abdülhamid Han’ı kendine benzetiyor. Cumhuriyet tarihi boyunca Abdülhamid Han’ı ne savunanların ne şiddetle üzerinden eleştiri geliştirenlerin doğru bir değerlendirme yaptığı düşüncesinde değilim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.