Özkan'ın yerine getirilen Yılmaz Tunç'un FETÖ arşivi ortaya çıktı

Özkan'ın yerine getirilen Yılmaz Tunç'un FETÖ arşivi ortaya çıktı

FETÖ'nün kumpas davalarını savunan Cahit Özkan, AKP Grup Başkanvekilliği görevinden alındı. Özkan'ın yerine FETÖ'nün Türkçe Olimpiyatları'nda sahneye çıkan, kumpas davalara destek veren Yılmaz Tunç getirildi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, iktidarın “FETÖ finansörü” olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden geliştirilmeye çalışılan ilişkilere ilişkin "Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti” ifadelerini kullanmıştı.

Özkan'ın bu sözlerinin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Twitter'dan kendisine itiraz etti.

ÖZKAN GİTTİ TUNÇ GELDİ

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, BAE tepkisi sonrası partisiyle yaşadığı gerilimin ardından görevden alındı.

Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

YENİ AKP BAŞKANVEKİLİ TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NDA ÇIKTI

AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç'un Türk yargısını Fethullahçılara bıraktığı yasa tasarısına imza atan milletvekillerinden biri olduğunu söyleyen Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan şunları söyledi:

"HSK'nın Türkiye Yargısını, Fethullahçılar'ın ele geçirdiği HSK'daki dönüşümü var ya o HSK teklifini hazırlayanlardan birisidir. Yani Türk yargısını Fethullahçılara teslim edilmesi için imza atan çabalayan milletvekillerinden birisidir.”

Ayrıca Tunç'un FETÖ finansmanı ile gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'na övgü dolu paylaşımlar yaptığı ve organizasyonlarda çekilen fotoğrafları da ortaya çıktı.

KUMPAS SAVUNUCULARI

Cahit Özkan, avukatlık yaptığı dönemde, FETÖ’nün kumpas davalarının yılmaz savunucusuydu.

TSK’nın kurmay kadrolarına bugüne kadar yapılmış en büyük operasyon olan Balyoz davasında, Fethullahçı savcıların hemen yanına konumlanmış, Genelkurmay’a karşı basın açıklaması yapanlardan biriydi!

FETÖ kumpaslarını bağıra bağıra savunan Özkan, FETÖ'nün Balyoz davasında, Özgür-Der (Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği) adına davaya müdahil olmuştu. Özkan, televizyonların canlı yayınladığı anlarda Fenerbahçe Orduevinde “FETÖ’nün bildirisini” okumuştu. Üstelik Özkan, Ülke TV’de katıldığı bir programda “Cemaat bir terör örgütü değildir” demişti.

Bakmayın şimdi “FETÖ’cü” diyerek herkese saldırmasına, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’nün derneği olduğu gerekçesiyle kapatılan İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesiydi!

Cahit Özkan’ın yerine gelen Yılmaz Tunç da, FETÖ’nün kumpas davalarının savunucularındandı…

2013 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Ergenekon davasıyla ilgili açıklamasını duyurarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı ve "Ergenekon’u ‘Hükümeti şiddet yoluyla devirmek isteyen bir terör örgütü’ olarak tanımlayan AİHM kararı da mı gayrimeşru?" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.