Biden Putin'e katil diyerek niyetini gösterdi

Biden Putin'e katil diyerek niyetini gösterdi

ABD'de Kasım 2020 seçimlerinde dış müdahale iddiaları sıcak savaşa dönüşmek üzere! Biden'in, "Putin bir katil, bedelini ödeyecek!" sözlerine Kremlin, "Biden niyetini gösterdi" diyerek yanıt verdi.

ABD'de Kasım 2020 seçimlerinde dış müdahale iddialarının ardından Başkan Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'i hedef göstererek; "Putin bir katil, bedelini ödeyecek!" demişti. Biden'in savaş çıkaracak sözlerine Kremlin'den yanıt geldi. Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında, "Biden'in niyetini ortaya koydu" ifadeleri kullanıldı.

BIDEN RUSYA İLE İYİ İLİŞKİ İSTEMİYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Biden'in Putin'e ilişkin yorumu çok kötü ve teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumlar Biden'in Rusya ile ilişkiler inşa etmek istemediğini açıkça gösteriyor, Moskova bunu hesaba katacak. ABD ile ilişkilere yaklaşımımızı yakın gelecekte analiz edeceğiz" denildi.

MOSKOVA ABD İLE İLİŞKİLERİ KOPARMAYA HAZIR MI?

Moskova’nın ABD ile ilişkileri koparmayı değerlendirmeye hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Peskov, “Şu an için bu konuda ekleyecek bir sözüm yok” ifadesini kullandı.

BÜYÜKELÇİ HER HALÜKARDA MOSKOVA'YA GELECEK

Peskov, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda net bir plan yok. Ancak büyükelçi her halükarda Moskova’ya gelecek ve ziyareti bir günden fazla sürecek. Bu nedenle gerekirse devlet başkanı büyükelçiyi dinlemek konusunda bir karar alacaktır”

NE OLMUŞTU?

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi Kasım 2020 seçimlerinde Rus lider Vladimir Putin'in Trump lehine seçimlere müdahale ettiğini öne sürmüştü. Rusya'nın Washington Büyükelçiliği ve Kremlin yapılan iddiaları yalanlamıştı.

Raporun ardından Amerikan ABC televizyonuna konuşan ABD Başkanı Joe Biden,  ‘Rusya’nın 2020 seçimlerine müdahalesinin’ sonuçlarının ne olacağı sorusuna, "Putin, seçimlere karıştığı için bedelini ödeyecek. Yakında göreceksiniz" dedi. Gazetecinin "Putin'in katil olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise Biden "Evet, düşünüyorum" yanıtını verdi. 

Biden'in tansiyonu yükselten açıklamasının ardından TSİ ile akşam saatlerinde Rus lider Putin, ABD  Büyükelçisini Moskova'ya geri çağırdı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.