Flaş.. Pakistan savaş uçakları İran'ı vurdu

Flaş.. Pakistan savaş uçakları İran'ı vurdu

Pakistan savaş uçakları İran'ı vurdu! Dünya 'son dakika' koduyla duydu, Orta Doğu alev aldı… Savaşın tüm Orta Doğu'ya yayılmasından korkulurken, Pakistan İran'ın füze yağmuruna yanıt verdi.

Sabaha karşı sınırdaki Saravan'da birçok patlama sesi duyuldu, hemen ardından uluslararası haber ajansları saldırıyı 'son dakika' koduyla geçti.

Pakistan duyurdu, İran'a misilleme saldırısı! Tahran'dan ilk açıklama...
Son dakika haberi... Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde "teröristlerin saklandıkları yerlere" yönelik son derece koordineli ve özel hedefli bir dizi hassas askeri saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde "teröristlerin saklandıkları yerlere" yönelik bir dizi hassas askeri saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek, istihbarata dayalı operasyon sırasında çok sayıda "teröristin" öldürüldüğü aktarıldı.

10:25

PAKİSTAN'IN HEDEFİ SADECE İRAN DEĞİLDİ

İran'a hava saldırısı düzenleyen Pakistan'ın hedefleri arasında Belucistan Kurtuluş Ordusu da bulunuyordu. İran ile Pakistan topraklarının bir kısmında bağımsız bir Beluç devleti kurmayı hedefleyen bu grup geçmiş yıllarda Çin'in Pakistan'dan çıkmasını istemiş ve iki ülke arasındaki ilişkileri zedelemek için Çin'e ait tesislere saldırıda bulunmuştu.

İRAN'DAN PAKİSTAN SINIRINDA ASKERİ TATBİKAT

İran'ın Devrim Muhafızları Hatem El Enbiya Hava Savunma üssünün Komutanı Tuğgeneral Kader Rahimzade Pakistan sınırına yakın bir bölgede büyük ölçekli askeri tatbikatlar düzenleyeceğini açıkladı. Rahimzade konuyla ilgili "Tatbikatlar Abandan'dan Çabahar'a kadar olan bir alanı kaplayacak bu da 600 kilometrekarelik bir alan" dedi.

Rahimzade ayrıca tatbikatta onlarca İHA ve füze savunma sistemlerinin de kullanılacağını aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.