Siyonist İsrail ve Yunanistan aşı pasaportunda anlaştı!

Siyonist İsrail ve Yunanistan aşı pasaportunda anlaştı!

GKRY'nin ardından Siyonist İsrail'e giden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Siyonist İsrail'le aşı pasaportu konusunda anlaştıklarını söyledi.

Doğu Akdeniz gerilimin ardından Türkiye ile yeniden istikşafi görüşmelere başlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Atina'da yapılacak olan istikşafi görüşmeler öncesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni ziyaret etti. GKRY ziyaretinde yine Türkiye'yi hedef alan Miçotakis, ziyaretin ardından ardından Siyonist İsrail'e gitti.

SİYONİST İSRAİL'LE TÜRKİYE ARASINDA İŞLER DÜZELİYOR

Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşen Miçotakis, görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında Siyonist İsrail'le arasındaki stratejik işbirliğine değindi. Siyonist İsrail ile Türkiye ilişkilerine yönelik bir soruya Miçotakis, "İsrail ile Türkiye arasında bir yakınlaşma süreci olup olmadığını bilmiyorum. Türkiye ile işler düzeliyor gibi görünüyor. Başka agresif eylemler olmadığı sürece istikaşfi görüşmelere devam edeceğiz" dedi.

Yunanistan ve İsrail'in "Doğu Akdeniz'de ortak bir vizyonu" paylaştıklarını kaydeden Miçotakis, Kalamata'da bir İsrailli şirket tarafından uluslararası bir eğitim havacılık merkezinin kurulacağını söyledi.

YUNANİSTAN VE SİYONİST İSRAİL ARASINDA AŞI PASAPORTU

Miçotakis, Yunanistan ile İsrail arasında seyahatler konusunda yeşil aşı pasaportu kullanımı üzerine anlaşmaya varıldığı açıklandı. Söz konusu aşı pasaportunun, aşılanan vatandaşlara iki ülke arasında seyahat özgürlüğü tanıdığı ifade edildi. İki ülke arasında varılan anlaşmada corona virüsü nedeniyle uygulanan kısıtlamalara veya karantina uygulamasına maruz kalmadan seyahat edebilecekleri belirtildi.

KOVİD İLACINDA DA ANLAŞTILAR

Yunan gazetesi Kathimerini'nin haberine göre, Miçotakis'in Netanyahu ile yaptığı görüşmede diğer meselelerin yanı sıra, Siyonist İsrail'in geliştirdiği Kovid ilacında da işbirliğine varıldı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.