'Hayır'cıların karıları ve kızları 'evet'çilere helaldir' diyene değil haberini yapana ceza...

'Hayır'cıların karıları ve kızları 'evet'çilere helaldir' diyene değil haberini yapana ceza...

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde "17 Nisan günü savaşı kazanınca, 'hayır'cıların karıları ve kızları ganimet olarak 'evet'çilere helaldir” diyen Ömer Akbayrak'ın İBB'de çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. Yaşanan skandalı Türkiye'ye duy

16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haller Müdürlüğü çalışanı Ömer Akbayrak, Facebook sayfasından “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları Ganimet olarak 'evet'çilere helaldir” mesajı paylaşmıştı.

Referandumu bir çeşit "savaş" olarak gören Akbayrak, "Evet" çıkması durumunda "Hayıroyu veren vatandaşların eşlerinin ve kız evlatlarının, "Evet" oyu verenlere "helal" olacağını açıkça dile getiriyordu.

Bazı takipçileri itiraz etmesine rağmen Akbayrak, herhangi bir geri adım atmadı ve iddiasını devam ettirdi. "Yoruma dayalı" ya da "yanlış anlaşıldı" denecek bir olay bırakmadı.

Referandumun bir çeşit "savaş" olduğunu söyleyen Akbayrak, kadınlardan da "ganimet" olarak bahsetmeye devam etti. Ayrıca onların da "necis" yani "pis" olduğu iddiasında da ısrar etti.

Hayırcıların "Firavun'un" ve "Ebu Cehil'in" soyundan geldiğini iddia ederken, "ganimetleri" toplayacağını da işte böyle korkusuzca söyledi.

AKP döneminde İBB konuyla ilgili müfettiş görevlendirdi, Akbayrak soruşturma başlatılarak görevinden alındı. Ancak bu görevden alma kısa sürdü. Akbayrak AKP döneminde tekrar İBB'de Mezarlıklar Müdürlüğü'nde göz önünde olmayan bir işe başlatıldı.

 

YENİ GÖREVLENDİRME YAPILMIŞTI

Akbayrak'a İBB yönetiminin CHP'ye geçmesinden sonrada 'ödül gibi' bir görevlendirme yapılmıştı. Albayrak Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki geri hizmet görevinden 'ön büroya' alınmıştı.

Gazeteci Cihan Güner Twitter hesabından yaşananlara isyan etmiş, sürekli olarak gündeme getirmişti. 3 Haziran 2020'de Twitter hesabından şu açıklamaları yapmıştı:

SKANDAL.. O SAPKIN GÖREVDE!

16 Nisan referandumu öncesinde 'Hayırcıların karıları-kızları bizlere helaldir' diyen Ömer Akbayrak, bu skandaldan sonra AKP'li yönetim tarafından önce göstermelik olarak açığa alındı, sonra da İBB Mezarlıklar Müdürlüğü emrine atandı. 

AKP'nin geri hizmete alarak tabut saydırdığı şahıs, yeni yönetim tarafından ön büroya alındı ve halkla muhatap oluyor.
Kızımıza savaş ganimeti olarak bakılmasına mı yanalım?
'Bu anlayış gitsin' diye oy verdiğimize mi yanalım?
Oy verdiklerimizin uygulamalarına mı yanalım?

İşte o paylaşımlar:

Cihan Güner'in çabaları, olayı, yaşananları sürekli gündeme getirmesi sonuç verdi. İBB yönetimi Akbayrak için harekete geçti. Önce Arnavutköy'e yollandı ardından Silivri'ye gönderilecekken flaş bir gelişme yaşandı. Akbayrak, İBB'den ihraç edildi.

"BUGÜN İTİBARİYLE İBB'DEN İHRAÇ EDİLDİ"

Cihan Güner son gelişmeyi Twitter hesabından, "Dostlarım, sizinle bir gelişme paylaşmak istiyorum..
Referandum öncesi 'Hayırcıların karıları - kızları savaş ganimeti olarak bize helaldir' diyen dürzü, bugün itibariyle İBB'den ihraç edildi" 
diyerek duyurmuştu.

İŞTE İHRAÇ BELGESİ

Mezarlıklar Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Mezarlıklar Müdürlüğü, İstanbul 3. Bölge Müdür Yardımcılığı'na 30 Kasım 2020'de Akbayrak hakkında alınan ihraç kararı tebliğ edilmişti.

İşte o yazı:

ÖNCE KOVUŞTURMAYA YER YOK KARARI VERİLMİŞTİ... SONRA CEZA VERİLDİ

Akbayrak, gazeteci Güner'den şikayetçi oldu. Dosya için önce kovuşturmaya yer yok kararı verildi. Ancak itiraz sonucu başka bir savcı dava açılmasına karar verdi.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen gazeteci Güner'e 'hakaret'ten ceza verildi.

Güner, Twitter hesabından KRT TV canlı yayınından usta gazeteci Zafer Arapkirli'nin cezaya tepki gösterdiği videoyu paylaştı.

Güner paylaşımında, “Hayırcıların karıları - kızları evetçilere helaldir” diyen İBB çalışanı şahsı haber yaptığım için ceza aldım. 
Ceza almamın bir önemi yok; meslek büyüğüm @ZaferArapkirli’nin dediği gibi, gazeteciliği ve basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAK..

Güner'in aldığı cezayı üst mahkemeye taşıyacağı, bu işin peşini bırakmayacağı, gerekirse Anayasa Mahkemesi oradan da adaletli bir karar çıkmadığı durumda AİHM'e kadar gideceği öğrenildi. 

Arapkirli duruma canlı yayında şu ifadelerle isyan etti:

"Cihan Güner, "Ömer Akbayrak halen İBB'de mezarlıklar müdürlüğünde çalışıyor ve halen karımıza kızımıza sövüyor muhtemelen" dedi ve bundan dolayı yargılanıyor bunu haber yaptığı için ve mahkum oluyor bu laflarından dolayı... Hükmün açıklanması geri bıraktırılma kaydıyla bir hüküm verildiyse de hakaret suçundan 105 gün adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Birileri hakkında bir grup insan hakkında gariz ifadeler kullanan işte "karıları bize helaldir" bilmem ne anlamına gelecek bir ifade kullanan birini eleştirmeyeceksiniz, bir gazeteci olarak bunu haber de yapmayacaksınız. Bunu sineyi çekip bunu olmamış varsayıp bir de basın özgürlüğünden kaynaklanan bir hakla mahkum olacaksınız. Şaka gibi adeta"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.