koronavirüs vakalarını neden gizledi

koronavirüs vakalarını neden gizledi

Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada artık sadece hasta sayısını değil testi pozitif çıkanların tamamının açıklanacağını söyledi ve Türkiye'de 25 Kasım'da 28 bin 351 koronavirüs vakası olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 25 Kasım'da (dün) koronavirüs vaka sayısını 28 bin 351 olarak açıkladı. Açıklanan vaka sayısı ile Türkiye dünyada 3. sıraya yükseldi. Bakan Koca yaptığı açıklamada artık sadece hasta sayısını değil testi pozitif çıkanların tamamının açıklanacağını söyledi. Gazeteci İsmail Saymaz'dan çarpıcı bir değerlendirme geldi. Saymaz Habetürk'teki canlı yayında, "30 Eylül itibariyele hasta ve vaka sayısı diye bir ayrıma gidildiğini öğrendik. Sağlık Bakanlığı'nın sadece 'hasta' diye tanımladığı grubu duyurduğunu öğrendik. 28 Temmuz'da birden bire bakanlık vaka sayınısı değil hasta sayısını anlatmaya başlamış" dedi.

Saymaz, anlattıkça hükümete yakın gazetecilerden de ne bir itiraz ne de soru geldi. Moderatör Veyis Ateş sorularla araya girmeye çalıştı, ancak Saymaz anlatmaya devam etti.

Bakan Koca'nın vaka açıklmasından sonra Saymaz, "Dünyada vaka sayısı bakımından beşinciyiz. Gerçeğe döndük, uyanalım. Bakanlık tarafından 28 Temmuz'dan bu yana aldatılmışsız. Turizm kötüye gitmesin, ekonomi sarsılmasın diye bunu yaptılar. Maalesef hazinemiz tam takır kuru bakıra döndü. Onunla biz pandemi sürecini idare edemedik" ifadelerini kullandı.

Bakanın tüm vakaları açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun payına dikkat çeken Saymaz, "Bu da nasıl oldu; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun her gün ellerine ulaşan bilgileri, bulaşıcı kaynaklı ölümleri ilan etmesi ile oldu. Çünkü her gün İstanbul'da bulaşıcı hastalıktan ölen sayısı Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'de açıkladığı vefat sayısının 20-30 üzerinde. İstanbul'da üzerinde ise diğer illerde durum nedir diye haklı bir kuşku yarattı" dedi.

Saymaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Bu yapılanlar uluslararası saygınlığımıza da zarar verdi. Ekonomik sebeplerle vaka sayısını az göstermemiz nedeniyle İngiltere bizimle ilgili turizm kısıtlamasına gitti, Almanya biizm DSÖ'nün verilerine ayak uydurmadığımızı ilan etti.

'VİRÜSÜ BİZ AVM'LERİ AÇALIM MI AÇMAYALIM MI TARTIŞMASINA İNDİRGEDİK'

Pandemi krizini filk başlarda fırsata çevirip şehir hastaneleri propagandası yaptılar.İhtiyaç yokken Atatürk Havalimanı pistine pandemi hastanesi kuruldu. Türkiye'de virüs bitmeden para bitti. Para birmediği için önlemler vaktinden önce esnetildi. Virüsü biz AVM'leri açalım mı açmayalım mı tartışmasına indirgedik.

CUMA NAMAZLARI, UMRE...

Cuma namazlarını İran ve Suudi Arabistan'dan sonra askıya aldık. Umreye gidenlerin gelişi güzel gelmesine son kafileye kadar engel olmadık. 

TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN RAKAMLARI SIFIRLAYAMADI

Gerçek tablo ile baş başa kaldık, bu tablo giderek kötüleşiyor. Türkiye hiçbir zaman rakamları sıfırlamayadı, İtalya bir ara 100'lü rakamlara gerilemişti tekrar arttı. Dünya ülkeleri vatandaşına para dağıtırken biz IBAN dağıttık, geldimiz nokta budur işte...

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.