Hekimler, TTB Başkanı istifaya çağırıyor

Hekimler, TTB Başkanı istifaya çağırıyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB) salgına karşı etkili bir mücadele yürütülemediğini belirterek eylemlilik planını açıkladı. 'Alkış istemiyoruz' diyen

TTB Merkez Konseyi eylem planlarını duyurdukları açıklamada şu ifadelere yer vererek “Salgın tüm yıkıcı etkisi ile devam ediyor. Her gün meslektaşlarımızı Covid-19 nedeniyle kaybediyoruz. Salgına karşı yeterli önlem alınmaması, etkili bir mücadele yürütülmemesi ve salgınla mücadelenin yalnızca sağlık kurumları ve sağlık çalışanları üzerinden yapılması nedeniyle tükendik!

'ALKIŞ İSTEMİYORUZ'

Alkış değil haklarımızı istiyoruz“ diyerek beş gün boyunca 21.00’da ışık açıp kapama eylemi gerçekleştireceğini duyuran TTB tüm sağlık çalışanlarına ve halka ortak ses çıkarma çağırısında bulunmuştu.

'FİNCANCI GÖREVİ İADE ETMELİ'

Psikiyatr Fatih Altınöz, TTB'nin yeni başkanı Şebnem Korur Fincancı için 'düşük profilli kalarak postta oturmaya devam ediyor' diyerek TTB'nin 'ışık açıp kapama' eylemini etkisiz bularak 'fiyasko' olarak nitelendirdi.

Altınöz, 'Memleket salgından tek kelimeyle kırılırken Türk Tabipleri Birliği’nin ‘ışık açıp kapama’ eylemi beklendiği üzere bir fiyasko oldu.' dedi.

Altınöz açıklamasını şöyle sürdürdü;

'TTB’nin tarihinde bugünkü kadar hayatın içinde çok etkili bir şekilde yer bulabileceği bir başka dönem daha olduğunu sanmıyorum. Fakat gel gör ki, kendisine çok tartışmalı bir başkan seçti. Başkan görevi iade etmeliydi. Etmedi ve düşük profilli kalarak postta oturmaya devam ediyor. Dolayısıyla her gün ortada olması gereken bir dönemde ortada yok. Eylem diye buluna buluna ışık açıp kapama eylemi bulunuyor. Tabip odaları ayrı ayrı seslerini yükseltirken, merkezi yönetim ve başkan sessiz. Nedeni malum. İktidarın şimşeklerini üzerine çekmemek. Oysa bunun için halihazırdaki başkanın başkan seçilmemesi yeterli adımdı.

'YAZIK OLDU'

TTB’de eğer üzerinde hekimlerin büyük çoğunluğunun birleştiği bir başkan ve yönetim olabilseydi bu kadar kötü yönetilen bir salgında hem halkın hem sağlık çalışanlarının sağlığının korunmasına yönelik çok daha güçlü ve etkili bir çaba ortaya konabilirdi. Yazık oldu.

Meslek odaları reel politikanın mevzileri değildir. Ancak doğru mesleki tutumlar her zaman politiktir.'

'HER YERDEN SES ÇIKIYOR, TTB BAŞKANI HARİÇ'

 Altınöz, yeni yönetimle beraber gelinen noktayı 'tam bir sükut_u hayal' olarak ifade etti.

Altınöz sözlerine şöyle açıklık getirdi...

Altınöz 'Şehirlerdeki tabip odaları şapka çıkarılacak şekilde aktifler. Merkez yönetiminden söz ediyorum ben.' dedi.

'FİNCANCI İSTİFA'

Sağlık çalışanlarının sosyal medya gruplarında TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya istifa çağrıları dolaşıyor. Öte yandan bir çok sosyal medya platformunda hekimlerin başını çektiği kalabalık bir grup 'Fincancı İstifa' paylaşımları yapıyor.

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.