Erdoğan'ın planı ifşa oldu! Bakın Katar ve BAE'ye ne vadetmiş

Erdoğan'ın planı ifşa oldu! Bakın Katar ve BAE'ye ne vadetmiş

Görüşmelerden sızan bilgiyi Günboyu yazarı Fatih Ergin açıkladı! AKP'den Katar ve BAE'ye iktidarda kalma güvencesi vermiş.

BAE’den Türkiye’ye yapılan ziyaret ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’daki temasları ile ilgili iddialar siyasetin gündemini ısıtırken, Günboyu yazarı Fatih Ergin’den tartışmaların boyutunu değiştirecek bir iddia geldi.

FATİH ERGİN YAZDI

Katar ve BAE’nin rayından çıkan ekonominin AKP’yi iktidardan indirme ihtimalini ve Erdoğan’ın iktidarı kaybetmesi durumunda Türkiye’deki kazanımlarının tehlikeye düşüp düşmeyeceğini değerlendirdiğini ifade eden Ergin, buna karşılık her iki ülkeye de AKP’nin iktidarda kalacağı garantisinin verildiğini ifade etti.

Ergin şunları ifade etti; “Bu noktada her iki ülkeye de; Türkiye’de yapılacak yeni yatırımlarla ekonomide bir rahatlama olacağı ve bunun da AKP iktidarının politik durumuna olumlu yansıyacağı söylenmiş.

Hatta AKP çevrelerinde, Erdoğan’ın Katar’a gitmesinin baş sebeplerinden birinin iktidarda kalacaklarına dair güvence vermek olduğu bile konuşuluyor.

İktidarda kalmak için, dillerinden düşürmedikleri milli iradeyi değil Katar ve BAE’yi can simidi olarak görüyorlar…” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.