Bulut'tan Anadolu Ajansı'na gazetecilik dersi

Bulut'tan Anadolu Ajansı'na gazetecilik dersi

Usta gazeteci ve KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut, Anadolu Ajansı'nın (AA) CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını geçmeden, TÜRGEV ve Ensar vakıflarının cevaplarını haberleştirmesine tepki gösterdi.

 AA'nın; TÜRGEV ve Ensar vakıflarının yayın organı gibi hareket ettiğine dikkat çeken Bulut, "Devletin resmi haber ajansı mısın, tecavüzcü Ensar’ın yayın organı mısın?" diye sordu.

Anadolu Ajansı (AA), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ve çevresindekilerin ülkeden kaçma planları yaptığına yönelik iddiasını haberliştirmedi. 

Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasını haberleştirme değeri görmeyen Anadolu Ajansı, iktidardan gelen tepkileri ise manşetine taşıdı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un Kılıçdaroğlu'na yanıtlarını yanlı bir şekilde servis eden ajansa tepki usta gazeteci Adnan Bulut'tan geldi. 

 

Bulut AA'nın paylaşımını alıntıladı ve, "Devletin resmi haber ajansı mısın, tecavüzcü Ensar’ın yayın organı mısın? İşini yap.Ana muhalefet partisi genel başkanının belgeli iddialarını ve muhatabı iktidar partisinin yanıtlarını yayınla. Ajansçılık budur.Ajans seçime şaibe katmaz, ajans hırsıza, tecavüzcüye borazan olmaz." paylaşımında bulundu.

 

İşte o paylaşım: 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.