Fatih Altaylı'dan SADAT'a çok sert tepki

Fatih Altaylı'dan SADAT'a çok sert tepki

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, SADAT yöneticisi Ersan Ergür'ün "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz..."

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, SADAT yöneticisi Ersan Ergür'ün "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz..." ifadelerini hatırlatarak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın “Tweet atmak suç değil, içeriği suç” anlamına gelen sözlerine vurgu yaptı ve "kimsenin gıkının çıkmadığını" söyledi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Tweet attı diye soruşturma açılan bir kişi yok, tweete yazanlardan dolayı açılıyor" sözleri tartışılmaya devam ediyor. SADT Kurucusu Ersan Ergür'ün "Bu vatanı Türkiye düşmenleriyle işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyeceğiz" paylaşımı sonrası Fatih Altaylı, o soruyu sordu. "Bakalım savcılarımız ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ne yapacak?"

Altaylı, yazısının "Bu tweet'in içeriği nasıl" başlıklı bölümünde şu ifadeleri kullandı: 

"SADAT adındaki paralı asker ve lejyoner şirketinin kurucu ve yöneticisi sandıktan çıkacak sonuçların önemli olmadığını, istemedikleri bir seçim sonucu olursa bunu tanımayacaklarını açık açık yazıp söyledi. Bunu söyleyen herhangi biri değil. Elinde ordusu, silahlı adamları, paralı askerleri olan ve sağa sola asker yollayan bir şirketin yöneticisi. Yani söylediğini yapabilecek değilse bile en azından deneyebilecek imkanlara sahip birisi. Kimseden çıt yok. Ne bir savcı ne de demokrasinin yılmaz bekçisi olduğu iddiasındaki iktidar. Duymaza, almaza, görmeze yatıyorlar. Bir tane de adam gibi savcı çıkıp 'Sen ne diyorsun, gel bir bakalım bize de de anlat' demiyor.

 

Adam tam olarak demokrasiye karşı silahlı ayaklanma yaparız diyor. Sandığı kabul etmeyiz diyor. Bir kişi bile bu sözlerin arkasındakini merak etmiyor. Hukuk devletinde kimsenin gıkı çıkmıyor.

Bunu ben diyor olsa idim, bunu muhalif bir siyasetçi ya da elinde beylik silahından başka bir şey olmayan emekli bir asker diyor olsa idi bugün kıyamet kopuyor, savcılar bu kişinin ifadesini almak ve tutuklu yargılamak için sıraya giriyor olurdu. Ama SADAT yöneticisi deyince kimsenin gıkı çıkmıyor. Herhalde bunu da yargılamak için bir 10 yıl geçmesini bekliyorlar."    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.