Biden'dan kritik açıklamalar: Bu protesto değil, kalkışmadır

Biden'dan kritik açıklamalar: Bu protesto değil, kalkışmadır

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden: Başkan Trump'a çağrı yapıyorum. Televizyona çık ve yeminini tut. Anayasayı savun. Demokrasimiz tarihinin en büyük tehdidiyle karşı karşıya.

ABD Senatosu'na girmek, Temsilciler Meclisine girmek, bunlar protesto değil kalkışmadır. Tüm dünya bizi izliyor. Ben de şok içindeyim ve üzgünüm. Savaş ve yokluk çektik. ABD her şeyi atlattı bunu da atlatacağız.

Joe Biden açıklamalarda bulundu.

Biden'ın açıklamalarının satır başları şöyle: 

"Başkan Trump'a çağrı yapıyorum. Televizyona çık ve yeminini tut. Anayasayı savun. ABD Senatosu'na girmek, Temsilciler Meclisine girmek, bunlar protesto değil kalkışmadır. Tüm dünya bizi izliyor. Ben de şok içindeyim ve üzgünüm. Savaş ve yokluk çektik. ABD her şeyi atlattı bunu da atlatacağız. Gücün peşinde koşan liderlere değil, bencil çıkarları için giden liderler olmamalı. 2 asırdır biz halk daha mükemmel bir birliktelik için gözümüzü ortak iyilikte tuttuk. Kongre binasındaki bu görüntüleri görmek bana Lincoln'ün laflarını hatırlattı. Demişti ki; Biz onurlu bir şekilde kurtarmalıyız ya da ucundan kaybetmeliyiz sondan önceki umudumuzu dünyadaki. Ve dedi ki; Yol açık ve net barışçıldır, bonkördür ve adildir. Öyle bir yol ki eğer takip ederseniz dünya sonuna kadar sizi takdir eder ve Tanrı da sizi kutsar. Bu yol demokrasinin yoludur."

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.