Çin'de salgın alarmı

Çin'de salgın alarmı

Çin devlet medyasının bildirdiğine göre uzmanlar, Shenyang ve Dalian'da süper bulaştırıcıların ortaya çıktığını belirtip, halkı dikkatli olması konusunda uyardı. Şehir hükümetinden bir yetkili olan Wang Hao, cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında,

Yeniçağ'ın GlobalTimes'tan aktardığı haberine göre, pazar günü Shenyang eyaletinde teyit edilmiş 3 yeni korona virüs vakası bildirildi. Bununla birlikte 23 Aralık'tan bu yana, bölgedeki toplam enfekte sayısı 25'e çıktı.

Shenyang Sağlık Komisyonu'na göre, mevcut salgının ilk hastası Güney Kore'den gelen bir gezginle bağlantılı. Güney Koreli gezgine, karantinadan çıktıktan 10 gün sonra, 23 Aralık'ta virüs teşhisi kondu. Turistin, teşhis edilmeden iki gün önce, tedavi görmek için dört kez Pukang Hastanesi'ni ziyaret ettiği belirtildi.

Shenyang'ın Huanggu bölgesi sağlık bürosu, salgının yayılmasına yol açan etkili salgın kontrol önlemleri almadığı için Pukang hastanesi ve Huanggu Xiushui ayakta tedavi departmanına idari cezalar verdi. 

Cumartesi günü Güney Koreli turistin yakın temaslarından 21'inin enfekte olduğunu, bu kişilerden 12'sinin Pukang Hastanesi ile bağlantılı olduğunu ve diğerlerinin turistin akrabalarını ve komşularını içerdiğini açıkladı. 

SAVAŞ ZAMANI MODUNA GİRİLDİ 

Korona virüste bir başka "süper bulaş" vakası da bir liman şehri olan Dalian'da ortaya çıktı.

Dalian Sağlık Komisyonu Müdür Yardımcısı Zhao Lian, Jin soyadlı, teşhis konulmuş hastalardan birinin bir aile buluşması sırasında 11 kişiye virüs bulaştırdığını ve daha sonra virüsün komşulara ve diğer yakın temaslara yayıldığını, toplamda 33 kişinin enfekte olmasına neden olduğunu söyledi. 

Zhao'ya yaptığı açıklamada, Dalian'daki salgın kontrolün ötesine geçerek topluluklara, alışveriş merkezlerine, okullara ve hastanelere yayıldı. bu süper bulaş farklı yaşam alanlarından insanları enfekte etti. 
Zhao'nun açıklamalarına göre hem Shenyang hem de Dalian "savaş zamanı" moduna girdiler.

105 BİN İNSAN EVLERE KAPATILDI

Yerel otoritelerden edinilen bilgilere göre, Shenyang'daki dokuz bölge toplamda  6 milyondan fazla PCR testi gerçekleştirdi ve 4,5 milyon kişinin test sonucu negatif çıktı.  

Şehir hükümetinden bir yetkili olan Wang Hao, cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, şehrin Huanggu bölgesinde 105.000'den fazla insanı içeren üç kilometrelik bir kontrol alanının kapatıldığını söyledi.

Günlük ihtiyaçları karşılayan işletmeler açık kalırken, bölgedeki diğer kamuya açık mekanlar kapatıldı ve okullar ve kreşlerden derslere ara vermeleri istendi. 

SALGININ KAYNAĞI RUS YÜK GEMİSİ

Dalian yerel yönetiminin pazar günü yaptığı epidemiyolojik soruşturma sonucunda, salgının kaynağının bir Rus yük gemisinden indirilen mallarla temas eden beş liman işçisi olduğu açıklandı. 

Wuhan Üniversitesi Patojen Biyoloji Bölümün Müdür Yardımcısı Yang Zhanqiu Global Times'a "Yeni korona virüs soğuk bir bölgede uzun süre hayatta kalabilir, böylece Kuzey Çin şehirlerini kışın korona virüs salgınına yatkın alanlar haline getirebilir" dedi.

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.